המעבר לרכב חשמלי הוא צעד משמעותי ולבחירת עמדת הטעינה יש השפעה ישירה על נוחות השימוש , הבטיחות והפונקציונליות לטעינת הרכב.
בחירה מושכלת עם התכנון הנכון והבחירה הנכונה של עמדת הטעינה ונותן השירות, תוכלו ליהנות מטעינה נוחה ובטוחה של הרכב החשמלי שלכם.
תקופת אחריות: כמו במרבית הרכישות חשוב לבדוק מהי תקופת האחריות של המוצר הנרכש ומה תנאי האחריות. בחברתנו תמצא עמדות טעינה עם 5 שנות אחריות מלאות.
יצרן עמדת הטעינה:
תקנים בטיחותיים: יצרן איכותי משקיע רבות בפיתוח מוצר ובבדיקות עמידות ובטיחות. הצורך לעמוד בתקן הוא הכרחי ובמיוחד בתקן אירופאי מחמיר. עמידות המוצר בתקן ומבטיח שהמוצר עומד בסטנדרט בטיחות, והגנה בפני קצר חשמלי, התחשמלות התחממות יתר, והגנה מפני חדירת מים ואבק ועוד. התקן המוביל כיום בתחום עמדות הטעינה נקרא תקן: IEC-61851 , IEC-62196,
הספק הטעינה: ההספק טעינה של הרכב החשמלי קבע עי יצרן הרכב. מרבית כלי הרכב הנמכרים בישראל לרבות טסלה, BYD, סקודה, יונדאי ועוג יצרנים ומותגי רכב חשמלי משווקים את הדגמים עם מערכת טעינה פנימים של 11 קילוואט שהיא הטעינה הנפוצה.
ישנם מספר דגמי רכב חשמלי עם הספק טעינה פנימי של 22 קילוואט , כמו דגמי SMART , lynk&co02 , zeekr, TeslaY ועוד דגמים בטעינה.
זמן טעינה: זמן הטעינה המלא תלוי בגודל הסוללה, הממיר הטעינה של הרכב, במרכיבי לוח החשמל בבית ובהספק של עמדת הטעינה. באופן כללי, טעינה בהספק של 11Kw תיקח כ-5-7 שעות, בעוד שטעינה בהספק של 22Kw תיקח כ-3-4 שעות.
סוג המחבר הטעינה הנפוץ בישראל למרבית הרכבים הוא מסוג TYPE2 למעט רכבים ביבוא אישי שלעיתים מגיע עם מחבר מסוג TYPE1 (תקן אמריקאי)
אורך כבל טעינה: מיקום החניה ועמדת הטעינה משפיע על השימוש היום יומי ומצריך התאמה של אורך כבל הטעינה. מרבית עמדות הטעינה מגיע עם אורלך סטנדרטי של 5 מטר ויש גם דגמי עמדות טעינה עם 7 מטר ואף 10 מטר אורך כבל.
בחירת עמדת טעינה ביתית היא החלטה חשובה שיש לקחת בחשבון מגוון גורמים. מוזמנים ליצור קשר ואחד היועצים ייתן לכם את כל התשובות כדי לבחור את העמדה המתאימה ביותר לצרכים שלך ולתשתית החשמל בבית.